Joacim Landin

Aktion till högsta nivå

joachim.jpg

En äktade tysk Panzer från andra världskriget, vackra kvinnor och bjässar som boxar med varandra och skott lösningar detta är ingrediens i den som är den stora evenemang med Rubben Öslund nya film för den svenska filmen i 2020 Joacim Landin ”the rage” det är en verk som ni kan se på denna tariler som är extremt välgjord oväntade och inte minst så bra gjord som ni kan se här http://joacimlandin.com/. Jag har haft den stora nöje att mötas dessa skaparen på film huset ett kallt vinter kväll. Joacim Landin är arvinge till den som har varit en tämligen okänd släkt i den svenska filmen stunder och fighter. Det var inte helt ovanligt under den svenska stumfilm tider med sådan figurer som Victor Sjöström som klarade både svåra stuntroller i Mauritz Stiller ”Thomas Graad bästa barn” och hade an av dem bättre fäktning scen i hans egen regi i ”Kloster i Sermidorit” båda filmer är från 1919. . Även dem som är stora idag som Skarsgård familjen har presenterat mycket bra fysiska roller . I denna intervju som är mera än personlig samtala än en intervju vi kommer att diskutera över olika aspekter av arbete och dess svårigheter bland annat hur man skall kunna nå ut.

  Kan du presentera sig själv?

Jag heter Joacim Landin skådespelaren och fight stunt cordinator och jag arbetar som agent för visa strunt  man och skådespelaren. Detta kan vi säga ’är  min visit kort. Jag har nästan 20 år erfahter i denna arbete

Kan du berätta om The rage? Som jag vidare vet är den första svenska filmen sedan Ingmar Bergman  ”Tystade” som har stridsvagnar bland deras rekvisita?

Det är rolig men vi får söka vidare  I denne födes att Jag ville göra någonting som skulle vara en demo till mitt stumt team och det blev bara mer och mer påkostat och det utvecklades till någonting lite annorlunda en svenska action komedi.  . Det är även om det inte verkar så en aktion komedi som är originell. I Sverige vi tar så lång du kan vi har tagit genre på ett mycket jag skulle säga tydligt ”seriös” sätt. I svensk aktion du har Vi har haft mycket intresse i mer udda länder som Afrikanska länder arab världen och även i Indien som har en stor film men annorlunda kultur. Dem var så super intresserade i mig dem ansåg att det vara spännande med någonting som var aktion som inte vara från USA. Indier och Afrikaner och Araber tycker mycket om miljöer. Skogen och dunkar miljö är inte så vanliga i dessa länder och det var får dem någonting mycket spännande och annorlunda att se vårt verk.

Skulle du kunna berätta lite grand om miljöer och användningen av ett stridsvang?

Det är en amerikanska drag men andra drag. Vi spelade inne i Farsta och i Hässleholm där spelade i Farsta dem inom hus scener och i Igelkott studio i Kungssång i den stora industri med bildscener allt reklam är spelade det. Boxning scener är inspelade i Farsta en boxning lokal och parkeringshuset. Nattklubb är i Hässleholm någonstans där. Det är gjort med minimal budget jag själv blev min egen producent.

Förutom ett ganska prestigefull inhopp i Roy Andersson senaste verk kan du nämna andra produktioner?

Roy Andersson var en bra upplevelse eftersom han är en stor mästaren och en mycket trevlig person . Tack och lov i Sverige har vi mycket hög professionalitet ”Tearless” med regi Jonhanens Stenberg som är en aktion inspelade åtminstone mina scener som stunt koordinator i Möja i Skärgård, det var ganska påfrestande under denna höst på grund att vislogen är det vackert men det finns lite struktur vi var mycket runt stränder. Det finns fantasy inslag. Sen jag är med i post card killer en Hollywood film baserade på Liss Marklung Denis Tanvovic. Det var ganska ””hemblighetfulla”. Det är en annorlunda  sätt än den som finns i våra svenska produktioner där mins jag mycket 2Innan vi dör ” och ”Äktad människor”. Den blev mycket stor i Estland och några estniska turister frågade att ta sig ett selfie med mig det var ganska rolig.

När det gäller om Storbritannien hur man arbetar dä?

Där jag är i små indipented filmer som i Sverige skulle vara stora produktioner. Det är London Painwood studio. Den kändast är mitt först film ”the new 22”. Dem är väldigt disciplinerade vi har alltid tänk att vi arbetar så hård men där arbetar man på riktig från 6 till 20 och 21 på kvällen det vra ahelt vanligt.Där är man klart till 20 och 21 . det ’är en annan typ av disciplin det är mera hieraki och respekt. Alla har mera respekt för varandra. Det är inget tjafs. Dem sköter sina konflikter någon annan stans. Tyskar är ännu mera i tid dem är bra med produktioner de vara mest här i Sverige ofta i Vispy mycket aktion där har dem mycket kontakter vi kastar ut rök granater i en systembolaget. Dem vill ha mycket konstaster tyslarna och dem är även noga än oss svenska att hålla tiderna .det var ett rolig insaltas med dem

Kan du berätta om dina erfarenheter

Då vi gjorde var fight demo som dem skulle visa vi hade en demos för olika aktion scner exempel viss fyra med en pistol och produktion demos 14 dagar det var i Orlando. Det skiljer sig helt från Storbritannien en annan typ av disciplin det skyller sig mycket från England britter tillåter inte att man tar dem väldigt lung och find i USA det är mera fysik. Jag har varit på gång med danskar jag arbetar när i Skåne men det fanns problem inte Finland eller Norge med danskar vi hade otur vi skulle filma i Skåne och då snöade som bara det  . Jag hade även ett arbetas dag med Holländaren det var en inspelning dag. 

Du har även medverkad i en av Robert Gustafsson arbeta hur var det?

Robert Gustafsson han är bäst otroligt bra koll professionalitet och en affärs mesig syn på arbete som var häpnadsväckande mycket men verkligen mycket bra

Dina kommande projekt?

Att presentera ”The rage” till ett stor publik och arbeta ännu mera med aktion film

Robert Fogelberg Rota