Eduardo Leo i Stockholm

Titel smetto quando voglio ad Honorem

smett.jpg

Regi Sibby Sibilla

Medverkande Eduardo leo Stefano Fresi Luigi Lo cascio Valeria soldano Greta Scarno

Svensk distribution Cinema Made in Italy

Betyg A

Få film serier har varit lika välgjorda och viktiga för den samtida filmer som I quite wahte I want. Det är en komedi serien som är även djup allvarlig eftersom den handlar om ett drama som tyvärr rör inte enbart Italien men även andra länder hur mycket begåvade människor hamnar i den värsta arbetslöshet och är tvingade att bli kriminella för att kunna helt enkelt försörja sig. Efter många turer är alla dessa förskaren som tillhör den kulturella eliten blivit haffade och finns i fängelsen men en galning som spelas av Luigi Lo Cascio i rollen som den nästan Goblin likade Pietro Mercuri  . Han var kollega till den som har varit den stora fiende av denna grupp Manara spelade av Neri Marco re en före detta snillen i hans arbete  sjöfart ingenjörer och senare knark gurun. Den fängelsen i vilken alla blir placerade är Rebibbia och där måste dem kunna fly för att kunna stoppa en terror dåd. För starkare Eduardo Leo är hans situation mycket hård eftersom dels Manara vill mörda honom men hans älskade flickvän har en ny make. Hela situation följer med enorma lazzi som dem av ett antropolog som försöker och även lyckas att anammar varje möjlig yrkes grupp mest den av den romerska proletariatet och det är vad gör filmen så levade. Det finns ett scen som gör den här filmen till verkligen ytterst elegant och det är hur dem två latin förskare skaren lyckas att undvika stora problem när dem avbryter en föreställning av barberaren i Siviglia ett still av Commedia dell’arte. Det är en mycket likade film inte minst Greta Scarno  i rollen som den sten hårda polis Paoloa Coretti vilen är den kvinnliga mot polen till Giulia ietro Zinnis fru mycket väl spelade av Valeria Solarino eller i den konstnär fantiska direktör till Rebibbia spelade av Rosario Lisma eller I den vapen experter tekniker Lorenzo Napoli mycket väl spelade av Giampaolo Morelli

. Vi har haft den stora nöje att möta häri Stockholm Eduardo leo som har tagit sitt tid att svara på några av våra frågor

Det verkar som dessa tre filmer är en lite mirakel i den italienska filmen eftersom dem har tagit sig mycket ung publik till bio och kan konkurrera med Hollywoods filmer?

Det är ett sätt konkurrerar med dem som går från ett typisk italiensk film eftersom vi är mycket inspirerade av sådana verk som ”Gänget” av Mario Monicelli som blev Osacr nominerad emen fick inte priset. Den gav idéen till dem olika Ocean Eleven filmer. Vi har arbetat mycket fisisk och mycket med denna roll. Kanske det kan bli en serier men jag vet inte om det kommer att bli så men det var verkligen mycket rolig.

Du är även regissör hur fungera det?

Jag är i grund och botten en skådespelare och jag fick möjlighet att regissera en film. Den gillades av kritiker och jag blev kontakta av produktion av Woddy Alen film rom. Det var extra rolig eftersom jag fick möta den som var min stora idol och även motiven för viken jag hade börjat att följa denna yrken Roberto Begnini. Visligen Woody Allen är en super regissör men jag älskar Roberto Begnini och han älskade min film och frågade så mycket om det. Då blev Allen jag hade gjort mitt audition enbart med någon tredje regissör blev så intresserade och började att fråga om mig. Jag var llite generad men så stol.

Innan vi slutar skulle du berätta hur det är att arbeta med Paolo genovese som är mycket populär här i Sverige?

Fantastisk mycket fri men även väl planerade. Man lär sig mycket av honom ett super bra killer

Robert Fogelberg Rota