Pasolini en tänkare för vårt tid intervju med sergio Grieco

Intervju med Sergio Grieco

la macchinazione.png

Sergio Grieco är en mycket duktig italeisnk regissör som har lyckas att framställa en film som är ett riktig mästerverk en hyllning till Pier Paolo men även elio petris filmen vras hårda still Grieco aktualisera i ett maklösa återskapelse av pasolini sista tiden pè jorde

Skulle du kunna säga mig varför den karkatär Pietro Pelosi i ditt film som gör precis som Sergio citi i Accatone en bad i floden tiber varför han är så sympatisk och naiv? Har den riktiga pelosi sätt filmen och har ni samtalat?

 

R. Pino Pelosi hade 17 år och då vra han en verkligen super naiv. . dem hade använt sig av honom eftersom han vra Pasolinis nya fästman och han hade inte den blekaste arning om vad det vra frågan om . Jag känner inte Pelosi och ärligt tala jag vill inte lära känna honom . Hden förhållande mellan Pasolini och Pelosi som jag hra använt mig av är mycket lik den a asolini och Ninetto Davoli.
Pelosi hasåg filmen tillsammans med ett ung filmkritiker . Qnär han gick ut från biografen sa den “riktiga” Pelosi att alt var flask. . Jurnalisten frågade honom vad var det som var falsk och svaret var "Rocco Mangiamitt avokat örfillade inte mig o!". ADå frågade hon men det kunde vara ett drmatisk knep av regissören vad var det som var flask . Då tvärvägade Pelosi att svara på alla andra frågor.

Skulle du kunna säga hur du valde att presentera Pasolinis arebte i filmen genom att visa han som klipparen, varför har du inte använt dig av några av dem överlevande Pasolinis skådesepalrna som iners Pellegrini och Ninieto davoli? . i?

R. Ines Pellegrinibör sedan trettio år tillbaka i Los Angelss. Och är inte lngre verksamt Los Angeles da Ninetto Davoli hade bestämt sig att spela Abel Ferraras  "Pasolini" di a. Jag ville istället även på grund av räddslan attvara stoppade började jag utan att göra stor väsende. Jag har bestämt mig att berätta om filmen från klippbordet eftersom pasolini hade precis avslutat en film och börjat på ett nytt sådan och han hade lyckas trots allt. Jag ville göra ett form av cirkulär rörelsen i filmen

Jag tyckar att det vra perfekt den användning sm du gjord av rom dialekt skulle du kunna berätta mig hur det var att använda sig av den för att kunna skriva manuset?

Det var inte ett dug svårt att skriva manuset eftersom jag hade den inom mig. När det gäller manus förfataren Guido Bulla som tyvärr dog i oktoberg 2015vi arbetade mycket med det som vra filmn själva tidsplan och det tog oss enbart 13 dagar att vara klara med det. När det gäller Rom dialekt jag kunde det från mina ungdomsår och då hade jag lärt mig den

Skulle du kunna kunna säga mig vilken var den tekniska medel som du har använt dig av för filmen och hur du har spelat inne den sista och så mäktiga scenen

Jag har spelat inne filmen digital eftersom rå film säljs inte eller framkallas inte längre i Italien.  I huvudskaligen har jag använt mig av den kameran som är 'Alexa av Arriflex, csom är i den mest vågade av alla . För detaljer har jag använt mig av Phantom della Panasonic, csom är den bästa för att kunna använda sig i macro sätt . men jag har även använt mig av mitt eget GoPro pför misshandle scenener vi Ostia båt hamn jag känner mitt teknisk team sedan många år. . Njag har lite svårt att förstå vad du menar som den ssita scenen . När det gäller båt hamn i ostia jag återskpade den vid ett stenbrott och där var det som om man skulle arbeta i ett film studio utan att någon som helst person stlrde mig. . Om du vill tala om den scen med dem boring maskener det är ett yterst banal eeffkt som man gör i dages filmer. Modelen för dem har jag tagit bland åtelämande stridsvnagar och pansar fodror full av rost som finns vid en museum i Dunkerque.

Jag såg ett ganska stor likhet mellan den pasolini som du presenteraen Pasolini som var en själv uttstårt. Kommer du överens med mig?
R. jag gillar faktum att du definiera Pasolini som en självutstårt ". jag hade inte tänkt på det själv men Pasolini såg den värld i vilken vi lever även idag på ett sätt som ingen annan kunde förstå en sätt på vilken en person kunde inte förstå. När jag skriver en film jag försöker att undersöka vid filmen bakgrunden den var i Pasolinis fall ovesäntlig efterom det räkte att följa Pasolinis spår. . PD

I filmen finns tre personer .Steimetz, l'mänen från särkettjänster och den kokian knarkande minister har du tagit inspiration från några verkliga karkatärer.

Dessa tre personligheter är några streotyper av den verkligene som tyvärr har funnits i iatlein under denna tid. Trots att det finns inga verkliga nyhter några har velat se den mellan denna minister och andreotti som var den namn som folk fick genast minnet av trots att det finns inte något stor likeht mellan honom och skådespealren. Andreotti var även kalalde för berzebu under denna tid.

Jag gillade mycket dem två roller Pinna och Sergio dem verkar ett äktade pari?

R. Libero De Rienzo (Pinna) e Matteo Taranto (Sergio) är två helt olika skådespelaren i. Iden frösta är mycket kort och den andra är en bjösen . Libero är enbart istinkt , Matteo istället behöver grund hans karaktär efter många bra studier  . Isen dem är även bäsat ovänner . allt dett åtminstpnde enligt mig gör av dem ett stor par på filmduken

Varför har du använt dig av Pink Floyd?

R.Pink Floyds "Atom Heart Mother" dei  èär den album som ändrade på att revolutioner sätt dem musikaliska smak av mitt egneration  När jag skrev ett brev Pink Floyd för att fråga om jag kunde göra den musikaliska bakgrunden  "Macchinazione" talla mobbade mig och sa att dem skulle aldrig ha ens svarat till mig.  Istället dem svårade fula av entusisam och dem även gav oss rättighter emot deras agenter råd för väldigt lite pensagr . Dem sa för pasolini allt detta och mycket mera  "Per Pasolini, questo ed altro".

D. för mig den mest skörda  Milena Vukotic, som spelar Pasolinis ammma jag tycker att hon är enastående
R. Milena Vukotic seför mig är den bästa italienska skådespelarska som finns levande idag HHon har 8 år men har samma energi och vitalitet som en lite flickan a. hon taalr korekt 5 eller 6 språk jag vet inte det sjäkv  och kan få fram nyaser som är okända för dagens skådespelerkot . Mmen det är inte saker och ting som jag ksäger det sägs av dem skådesepalren som  Fellini, Bunuel, osv-

vart har du seplat inne filmen m?

R. Il fifilmen var på grund av omständighter bara spelade på den enda palts som man skulle spela den r. Det är mycket svårt att spela inne idag eftersom man behöver polis diverse autoriseringar osv Detta är en mardröm och dessutom vi är i ett kostym film och gator skutar övergångs stället och allt det är ännu svårare eftersom allt är mycket annorlunda än 1975 så det har varit så svaårt- Ci vogliono permessi, soldi, poliziotti al seguito. È un incubo, aggravato dal fatto che ho girato un film in costume. Le strisce pedonali, i cartelli, le automobili, le facciate dei palazzi, è tutto molto diverso oggi rispetto al 1975. Da questo punto di vista è stata una gran fatica.

D. Cvilken typ av kritik har du fått i Itaien negativ eller positiv.
R. vissa av recensionerna var mycket entusistiska och jag blev nästan rård och andra har varit så negativa nästan hatiska. Det ghar hänt mig exat det som brukade hända till  Pasoni. Jag kan sàga att jag har blivit till och med lite stolt av det eftersom det var det som brukade hända till honom. Jag skulle ha varit otroligt enfaldig om jag hade tänk attett sådan film som skulle röra pasolini skulle gillas av alla och jag hade ladrig trott det.  .

D. jag fann dialogen på franska mellan Pasolini ocg  François Xavier Demaison, men den vision som finns i slutet av den med vårt samtid helt fantastisk, jag skulle vilja fråga en ganska enklet nästan trivila frågan vad skulle Pasolini tycka om om vårt eget samtid ?

som jag sa tidigare pasolini lyckades att kunna förespå många av dem problemer och vårt eget samtid. Det är som om han skulle ha skrivit någonting om det även idag för oss och han skulle tala fortfarande till oss och han skulle kunna göra det även idag och talar för oss i presens s

D. skulle du kunna berätta mig hur det föddes idåèen av dialogen mellan Pasolini och den kille som heter Francesco ?

R. Den kille heter verkligen Francesco och han lider av autism. Jag prov filmande honom för en annan roll och jag fick idååeen av denna scene. Jag kände Pasolini och jag ville visa at han kunde erkänna att han hade fel. Han hade fell om skolan och han medgav sitt fel. Han var ett mycket vanlig rak Kille Pasolini som kunde äve erkänna att han kunde ha fel ibland och han gjorde det på ett elegant sät  .

D.varför har du inte beskrivit den mest mystiska delen i pasolini ?

det är mycket svårt att presnetera den efterso Pasolini trodde inte på Gud . IDet finns naturligt viss ett mistik mend det är är verkligen svårt att kunna förstå den efetrsom det är en typ av mistik som är hednisk animistisk. Det är en mystik som utgår från den religiösa konsten men inte ifrån Guden.

D. Skulle du kunna säga till mig hur du skappade den person jag såg många punkter av kontakt mellan honom och några av regissörer i italiensak kriminal filmer?

Nej du har fel dessa regissörer var mycket duktiga seriösa och profesionella denan idiot kan enbart vara den sista av idioterna som arbetade som regi assistent. Han var bara en super idiot som hade enbart ingeting att göra än att fungera som lockbete för pelosi .

D. varför har du inte visat Pasolinis resan till stockholkm?

R. det hade kosatt mig adels för mycket att komma där-och i verlkligheten det fanns Ninetto Davoli. Om jag hade gjort det hade filmen varit adels för dokumentär

.finns det ett svensk film som du har nyligen sätt som har inspirerat dig ?

Tyvärr känner jag inte till svenska filmen dem nya . jag har stanat hos bergman som jag gillar så otroligt mycket

Ditt kommande projkt

Jag har många projkter men jag måste kunna hitta pengar för dem. Farm till april kommer jag att tyrner med la macchinazione

Roberto Fogelberg Rota