Så experimenetl och ändå så pubblik vänlig

It's not the time of my life är en ungelsk film som har presneteras på Balkan transcinema festivalen vad som är slående är hur drama kommer till från ingenting och lyckas även att berätta aspekter av den politiska och sociala livet för en ungersk medelklass som till synes har inga problem men har väldiga problem. Det finns otroligt mycket som påminner om Lars Norens dramatik men ännu mera av det som ligger till grund för honom Eugen O'Neill fast med ett viktig undantag att i denna kammarspel det finns bara två personliga problem som är den av ett form av avundsjuka för till sonen och faktum att dottern till den andra siter lite i taget blir mer och mer indragen i ett form av konstig reaktion till modern faster och fader. Fast det sker med ett form av lekfull och nästan farsartade torn eftersom vi kan delvis när fadern upptäcker att sonen saknas en form av oror även för hans del men inte minst ett form som påminner om vissa aspekter i commedia dell'arte. Det blir ett lite ironi att pojken vilken med hans För mig det är en av filmers stora förtjänster förutom fotografi vilken har mera är skådespeleri som exakt och så realistisk aldrig överdriven eller under toner.

En vara ser vid första ögonkastet ut att vara en självklar, trivial sak om blir mer och mer allmängiltiga som blir ofta även kraftigare en verk som måste ara ses för att kunna förstår och vars unga regi assistent och producent Zsofia Muntri berätta om

 

skulle du kunna berätta hur du arbetade i denna film?

Jag har alltid gillar verk av Szabos Hajdu och han är ör mig en mycket bra rolig och inte minst intressant regissör. denna film bygger på ett teatern pjäs som han skrev och spelade med hans familjen. Han undervisar även vid en film skolan och man hade en kurs med 15 elever. dessa blev med ett red kameran dem personer som han ville använda sig av för att kunna arbeta för att kunna känna filmen och inte minst för att prova dem. detta vara första  punkten och för mig det kändes viktiga att vara en del i den att kunna få fram en av film som var bra som kunde föreställa vårt land. vi makades förde det inte direkt på biograferna men hemma hos folk för 15 personer. det gjorde så att det blev en form happening och efter det fick vi mer och mer människor intresserade och det skapade ett form av möte på dem social medierna. Filmen fick förvånansvärd mycket bra kritik av alla tidningar.

Vilken är filmens situation i ungen ?

den är konstig eftersom det är kanske en av dem mest avancerade sektorer i vårt land som är ganska ålderdomlig. det finns många kvinnor som arbetar mest med filmer som har även många kvinnliga producenter och ett bra uppmärksamhet från kultur aktivitet. det kommer även utlänningar att producera och spela inne. Vi får även ett bra störd men problemet är att filmer även Saul son som fick en Oscar ses inte av den inhemska publiken. jag vill arbeta med dokumentär film men där finns ett verkligen mycket snäv budget och det är kvinnor . Fast det är fortande ganska svårt och man skulle kanske behöva pint upp det.

När det gäller it's not the time og my life den lilla pojken ser en av mina favorit filmer Burt Spencer och Terence Hill "we can got mad" varför det?

han gillar dem älskar dem och detta är kinken till honom själv och karaktärerna. det roligast men även den tragiska är att Burt Spenser gick bort just då. det är lite som om han vad men i vårt film.

en fråga varför talar du så bra svenska hur var det?

för att jag som många ungrare som läser det älskar Ingmar Bergman filmer. han har betyd så mycket för oss allaIt's not the time of my life är en lite